Zamieszczone przez mac_aaron
Lifty/podnośniki do maski - ktoś montował?
Zwiń
X
-
-
-
Dajcie mi weekend na pomyślunek jak to przeprowadzić, potrzebna jest możliwość płacenia w Euro. Ja mogę zapłacić kredytówką ale wtedy przeliczamy Euro po kursie Deutsche Banku. Przesyłka po Polsce kurierem jakieś 15PLN od sztuki.
Aha trzeba zasięgnąć języka w SAP jak z gwarancją, bo w moim dziadowskim ASO przypieprzyli się ostatnio, że sam zamontowałem uchwyt na telefon (no comment).
Komentarz
-
-
Też mnie interesuje ten mod ale mam obawy co do gwarancji (na pewno będzie jakieś ale...) oraz trwałości/dobrego mocowania tych śrub. Zwłaszcza ta przy samej masce - wykręcali ją długo i była dosyć duża, a w jej zastępstwo poszła dużo mniejsza śrubka. Poczekam na Wasze wrażenia po montażu i może wtedy się zdecyduję :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsTeż mnie interesuje ten mod ale mam obawy co do gwarancji (na pewno będzie jakieś ale...) oraz trwałości/dobrego mocowania tych śrub. Zwłaszcza ta przy samej masce - wykręcali ją długo i była dosyć duża, a w jej zastępstwo poszła dużo mniejsza śrubka. Poczekam na Wasze wrażenia po montażu i może wtedy się zdecyduję :P
No i standardowo - obawiam się co powiedzą w Skodzie na temat gwarancji bo w Fiacie mało czego się czepiają ale w Skodzie chyba jest dużo gorzej? Nie mam doświadczeń ale z Waszych wypowiedzi widzę, że chyba lepiej odpuścić :?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Gość
też chętnie bym sobie taki zestaw zakupił ale 40E + wysyłka to wyjdzie nam ok 220zł.
Na zdjęciach widać że siłownik ma siłę = 280N. Na allegro czy w sklepach motoryzacyjnych takie siłowniki można kupić w cenie ok 20-50zł (2 sztuki) wystarczy dopasować długość a z tym nie będzie widać problemu.
Z tego co widzę to śruby wykorzystane do mocowania tego można kupić na allegro średnio po 8zł sztuka trzeba by tylko sprawdzić jakiej średnicy są śruby w O3 i odpowiednie śruby dokupić z allegro.
Tak więc samemu taki zestaw można by złożyć za niecałe 100zł
Komentarz
-
Gość
byłem dziś w aso lellek po cześci przy okazji dopytałem się serwisanta co by było gdybym zamontował siłowniki maski. Odpowiedz jeśli nie przyjadę z usterką "odpadł mi błotnik" lub "oderwała mi się maska" modyfikacja ta nie będzie miała wpływy na ogólną gwarancję.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ojciec_też chętnie bym sobie taki zestaw zakupił ale 40E + wysyłka to wyjdzie nam ok 220zł.
Na zdjęciach widać że siłownik ma siłę = 280N. Na allegro czy w sklepach motoryzacyjnych takie siłowniki można kupić w cenie ok 20-50zł (2 sztuki) wystarczy dopasować długość a z tym nie będzie widać problemu.
Z tego co widzę to śruby wykorzystane do mocowania tego można kupić na allegro średnio po 8zł sztuka trzeba by tylko sprawdzić jakiej średnicy są śruby w O3 i odpowiednie śruby dokupić z allegro.
Tak więc samemu taki zestaw można by złożyć za niecałe 100zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nokiusPanowie zamawiamy czy nie ? - śrubki się zmieni, dorobi, przerobi czy coś tam ważne by siłownik był.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronnokius, jasne i dla dwóch otwarć maski miesięcznie na dolanie płynu sprysków zmienię ASO o 150km. Super pomysł :evil:
Komentarz
-
-
Gość
Basik_, siłownik dostaniesz na allegro, długość też dopasujesz bez problemu wystarczy otworzyć maskę i zmierzyć jaka jest odległość między jednym a drugim punktem montażowym. Na podstawie tego wymiaru kupi się odpowiednie siłowniki.
Nie wiem co się tak tych śrubek czepiliście .... średnica jest taka sam jak ori go pasuje w ori gwint. Łepek (kulka) nie może być większa bo siłowniki mają standardowe gniazdo na tą kulkę ....
Komentarz
-
też bym się pisał na jakieś grupowe zamówienie. W maju będę w Ostarvie -> Pradze może jak się nic nie ruszy tu z tematem to spróbuje się czegoś dowiedzieć na miejscu.Jest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ojciec_Basik_, siłownik dostaniesz na allegro, długość też dopasujesz bez problemu wystarczy otworzyć maskę i zmierzyć jaka jest odległość między jednym a drugim punktem montażowym. Na podstawie tego wymiaru kupi się odpowiednie siłowniki.
Nie wiem co się tak tych śrubek czepiliście .... średnica jest taka sam jak ori go pasuje w ori gwint. Łepek (kulka) nie może być większa bo siłowniki mają standardowe gniazdo na tą kulkę ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ojciec_Basik_, siłownik dostaniesz na allegro, długość też dopasujesz bez problemu wystarczy otworzyć maskę i zmierzyć jaka jest odległość między jednym a drugim punktem montażowym. Na podstawie tego wymiaru kupi się odpowiednie siłowniki.
10 minut roboty i działa świetnie
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
Komentarz